• Portal Hakkalyakin Board Portal
  • Forum Hakkalyakin Board Forum
  • Search Search
  • Help Community >
    • Forum Statistics Forum Statistics
    • Forum Team Forum Team
  • Calendar Calendar
  • Members JAMPS Members
  • Support Support >
  • Linkler Linkler>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Bilge Forum
ANASAYFA -- FORUMUMUZA ÜYE OL -- ÜYE GiRiSi YAP

Bilge Forum > GENEL KÜLTÜR > GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN > Eğitim Öğretim Bilgileri > Türkçede I Harfi ile Başlayan Deyimler ve Anlamları >

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.18/5 - 67 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
Türkçede I Harfi ile Başlayan Deyimler ve Anlamları
Raşit Tunca
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 20,770
Konuları: 19,727
Teşekkür Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
Oku-1  07-26-2019, 04:46 PM (Son Düzenleme: 06-23-2022, 11:00 PM, Düzenleyen: Raşit Tunca.)

Türkçede I Harfi ile Başlayan Deyimler ve Anlamları

Icığını cıcığını çıkarmak: 1. Her yanını ellemek, didiklemek. 2. Bir meseleyi en ince ayrıntılarına kadar soruşturmak, incelemek. “İyice ıcığını cıcığını çıkardınız meselenin.”

Ikınıp sıkınmak: Bir işi yapabilmek için kendini çok zorlamak. “Ikınıp sıkınarak özür diledi.”

Irağı yakın etmek: Yapılması, gerçekleşmesi zor olan işleri, tüm güçlükleri yenerek gerçekleştirmek.

Isıtıp ısıtıp önüne koymak: Daha önce meydana gelmiş bir olayı ya da bir işi bir düşünceyi yeniden, sık sık tekrarlamak. “Yıllar önce yaşanmış olayları neden  ısıtıp ısıtıp önüme koyuyorsun anlamıyorum.”

Iska geçmek: 1. Hedefe isabet ettirememek, vuramamak. 2. Üzerinde durmamak, önem vermemek, atlamak. “Bu sefer de ıska geçersen kaybedeceksin.”

Iskartaya çıkarmak: İşi yaramaz, değersiz bularak bir yana atmak. “Beni hiç kimse ıskartaya çıkaramaz.”

Islah etmek: Hatası, yanlışı olan kimseyi yola getirmek, doğru olanı görmesini sağlamak. “Allah seni ıslah etsin, ne zaman düzeleceksin!”

Işığı altında: Bir durum veya düşüncenin konuyu aydınlatmasından yararlanarak, onu göz önünde tutarak.

Işık tutmak: 1. Karanlık bir yeri ışıkla aydınlatmak. 2. Bilgisiyle, düşüncesiyle bir konuya açıklık getirmek, tutacağı yolu göstermek. “Yapılan kazılar geçmişe ışık tutuyor.”

Twittear

Signing of Raşit Tunca

RAŞiT TUNCA
Sevgilerle ve Saygılarla Sunarım
Smileys-2
www Bul
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 Farklı Duyulmamış Anlamlı Kız Bebek İsimleri ile Anlamları Raşit Tunca 0 1,204 12-30-2023, 07:13 AM
Son Yorum: Raşit Tunca
Oku-1 Türkçede ki Eş Anlamlı Kelimeler Raşit Tunca 0 1,193 12-30-2023, 06:46 AM
Oku-1 Farklı Duyulmamış Anlamlı Erkek Bebek İsimleri ile Anlamları Raşit Tunca 0 1,183 12-30-2023, 06:18 AM
Oku-1 İngilizce İsimler En Güzel Erkek ve Kız İsimleri ve Anlamları Raşit Tunca 0 1,128 12-04-2022, 11:20 PM
Oku-1 İngilizce Kelimeler ve Anlamları Raşit Tunca 0 1,084 12-04-2022, 11:18 PM
Oku-1 İngilizce’de Kullanılan Kısaltmalar ve Anlamları Raşit Tunca 0 1,063 12-04-2022, 11:10 PM
Oku-1 İngilizce Günler, Türkçe Okunuşları, Anlamları ve Kısaltmaları Raşit Tunca 0 1,101 12-04-2022, 10:54 PM

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Dost Sayfalar1:

• Bizde Forum
  • Bizde Blog
  • Dini Forum
  • Raşit Tunca
  • RT3 Board

Dost Sayfalar2:

• www.raşit.tunca.at
  • Raşidi Tarikatı Blog
  • Efsane Board
  • Raşit Tunca
  • Bilge Forum

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Bilge Forum
  • Yukarı Git
  • Arşiv
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 04-15-2026, 10:26 AM Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS